Kompanija „Feniks BB“ osnovana je 1990. godine. Tokom višedecenijskog uspešnog poslovanja firma je učvrstila svoju poziciju u grupi vodećih proizvođača elemenata i sistema automatske regulacije i upravljanja u oblasti klimatizacije, grejanja i hlađenja. Od 2014. godine Feniks BB je vlasništvu kompanije HERZ-Armaturen Ges.m.b.H., čime je omogućen ubrzan razvoj u skladu sa najvišim evropskim standardima, kao i prisutnost na svetskim tržištima, pa je sada Feniks BB, pored snažne prisutnosti na domaćem tržištu, izrazito izvozno orijentisan.

Kompanija FENIKS BB pruža kompletna rešenja za efikasno, pouzdano i profitabilno korišćenje energije u sistemima daljinskog grejanja, industrijskim objektima i zgradama. U skladu s našim motom “automatika u funkciji”, stalno smo orijentisani na razvoj novih proizvoda i rešenja na korist naših kupaca.

Visoka stručnost i iskustvo kadrova osiguravaju kvalitetno poslovanje kompanije i dinamičnu radnu sredinu. Kontinuirano stručno osposobljavanje i edukacija više od 40 zaposlenih, garancija su razvoja i trajnog napretka.

Saradnja sa vodećim svetskim proizvođačima, kao što su „Belimo AG“ (elektromotorni pogoni), „Funke GmbH“ (pločasti izmenjivači toplote), „Industrietechnik Srl“ (prekidački elementi) i „Actaris – Itron“ (merila toplotne energije) u osnovi je projektovanja i izvođenja kompletnih i energetski efikasnih sistema, pre svega u oblasti daljinskog grejanja.

Poslovanje u skladu sa međunarodnim standardima upravljanja kvalitetom (ISO 9001: 2008) i menadžmenta zaštitom životne sredine (ISO 14001:2004) opredeljuje Feniks BB kao pouzdanog i ekološki orijentisanog isporučioca opreme i poslovnog partnera uopšte.

U poslovnom objektu koji sa pogonom ima više od 3000 m², lociranog industrijskoj zoni grada Niša, stvoreni su uslovi za povećanje obima i asortimana proizvodnje, realizaciju aktivnosti marketinga i prodaje, kao i servis i post-prodajnu podršku.

Glavni pravac razvoja kompanije je primena novih znanja i tehnologija u proizvodnji elemenata i sistema automatske regulacije, sa ciljem sveukupnog smanjenja potrošnje energije kao preduslova očuvanja životne sredine i prirodnih resursa i održivog razvoja.

Feniks BB je redovni učesnik Beogradskog sajma tehnike i tehničkih dostignuća, kao i Kongresa o KGH, najprestižnijih manifestacija u oblasti KGH i tehnike uopšte u regionu, i dobitnik je većeg broja nagrada i priznanja za svoje proizvode i sveukupni doprinos KGH struci.